کلمات کلیدی

سبک زندگی سواداموزی

نهضتی مقدس

مراقب افت تحصیلی باشید

فنون ‌‌تر و خشک کردن دانش‌آموزان

مبانی اعتقادی فرهنگ و مدیریت جهادی

چرا فرهنگ مهم‌تر از اقتصاد است؟

باسوادتر و کتاب خوان تر شده ایم

سوادآموزی انقلابی برای دانستن

ابلاغ سیاست‌های کلی «علم و فناوری»

نهضت سوادآموزی ادامه دارد؟

شبکه های اجتماعی بختکی بر افکار

نقش و جایگاه معلم درایجاد وتقویت فرهنگ اسلامی در مدارس

آیات و روایات متناسب

روز سوادآموزی

تاریخی فرمان حضرت امام (ره) مبنی بر تشکیل نهضت سواد آموزی

ارزیابی برنامه‌های سوادآموزی پس از پیروزی انقلاب اسلامی

تحلیل کیفی سوادآموزی در ایران در پیش از انقلاب اسلامی

تاریخ باسوادی در ایران

جنگ روانی از منظر قرآن و سیره نبوی

نصیحت لقمان به فرزند خود :مناظره ی زبان و اندامها

روش‌های سوادآموزی در زبان فارسی در پایهٔ اول ابتدائی

تاریخچه-سواد-آموزی-

وضع مدارس در آغاز جنبش مشروطه:

رهبری ودغدغه سواد آموزی

سوادوآموزش...

سواد آموزی و آموزش عالی

سوادآموزی گام دانایی

نهضت

سوادآموزی ماندگار در کلام رهبر

عطش آموزش...

سواد آموزی و آموزش عالی

دوشنبه, ۲۷ مرداد ۱۳۹۳، ۰۶:۴۱ ب.ظ

- سالگرد «سواد آموزی» می‌باشد و مورد اهتمام امام راحل و معمار انقلاب اسلامی با عنوان «نهضت سواد آموزی» که از افتخارات فرهنگی انقلاب اسلامی می‌باشد توضیحاتی چند انشاءالله مفید خواهد بود.

2- در سال 57، نیمی از مردم ایران فاقد سواد بودند و بی‌سوادی در کشور بیداد می‌کرد، که موسس جمهوری اسلامی دستور «سواد آموزی» دادند و جامعه به حرکت آمد و اکنون که 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد، جمعیت سوادآموزان از 52 درصد به 88 درصد رسیده‌اند و جمعیت 35 میلیونی به 77 میلیون ولی حدود «700/9 میلیون نفر» همچنان بی‌سوادند که برای جمهوری اسلامی ایران خسارت است و شرمندگی برای بی‌سوادان که همت نکردند و حمیت به خرج ندادند و به سمت خواندن و نوشن گام برنداشتند و باید کارهای خود را با «مهر و انگشت‌نگاری و غیره» انجام دهند.

3- موضوع دوم «آموزش عالی» می‌باشد که با همه رشد و توسعه و پیشرفت، به نقطه قبول نرسیده‌ایم، چه رسد به نقطه مطلوب، زیرا «میانگین آموزش 5/7 سال» می‌باشد نه دیپلم و بالاتر، که ارزش فرد و جامعه، پس از آموزش ابتدایی و متوسطه، معلومات عالی می‌باشد و فرموده‌اند:

توانا بود هر که دانا بود

بدانش دل پیر برنا بود

و سروده‌اند:

آن کس که بداند و بداند که بداند

اسب طلب از گنبد مینا بجهاند

سرمایه رشد دهنده و تعالی‌بخش و امتیازآور، جمعیت و جامعه و کشور دانشمند و هوشمند و اندیشمند می‌باشد. برتر از مساحت و سرمایه و تکنولوژی و نقاط استراتژیک، نیروی انسانی متخصص و متعهد می‌باشد که دارای عزم و ابتکار و تلاش جهادی است.

4- در فرهنگ اسلام محمدی آمده «طلب العلم فریضه، اطلبوا العلم من المهدالی الحد، اطلبوا العلم و لوبالصین» در پی دانش باشید آن را فریضه بدانید که زمان و مکان و دوران و شرایط در تعلیم و تعلم و در عقل و اندیشه، نقش و تاثیری ندارد و امام علی‌ علیه‌السلام می‌فرمود هر روزی که بردانشم افزوده نگردد، آن روز بر من مبارک نخواهد بود و زیباترین نیایش قرآن «رب زدنی علما» می‌باشد. از حقوق مسلم هر نوزاد بر پدر، نام نیک، پرورش و ادب نیک و شغل و ازدواج وی است. تغذیه جسمی و روحی و فکری و اخلاقی هرانسان برعهده پدر است.

5- در قرآن مجید، حدود 840 بار از واژه «علم، یعلم، عالم، معلم، علم، یعلم» آمده است که نشانگر اهتمام اسلام و قرآن آسمانی به مقوله «علم» می‌باشد، در این آیات خداوند معلم است و آدم ابوالبشر متعلم «و علم آدم الاسماء کلها» پیامبر اعظم پس از خداوند معلم است «یعلمهم الکتاب والحکمه» و مواد درسی، قانون خداوند است و حکمت- در روایات علم «نور» معرفی شده و زیبایی معنوی «جمال» و سلاح همراه در برابر جاهلان و غافلان و صرف زمانی برای مذاکره و مباحثه و مطالعه و مدارسه، برتر از هر کار و عمل و احسان و انفاق است حتی در شب قدر که «خیر من الف شهر» است.

6- رسالت ما در همیشه زمان و زمینی و سفر و حضر و حالات مختلف، تعلیم است و تعلم، تدریس است و تدرس، مذاکره است و مباحثه، کشف است و اکتشاف، توسعه است و پیشرفت، به ویژه در جمهوری اسلامی و سند چشم‌انداز 20 ساله در 1404 و رتبه اول در منطقه و بدانیم کوه علم، نشر است و یاددادن به دیگران.


نویسنده : سیدرضا اکرمی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی